Pimeäfermentointi

Tutkimme myös kestäviä ratkaisuja biovedyn tuottamiseksi laboratoriossamme. Olemme tehneet laajoja laboratoriotestejä, joissa on käytetty raaka-aineina vihannesten jalostuksen sivutuotteita, kuten porkkanaa, kaalia ja sipulia. Biovedyn tuotanto pimeäfermentoinnilla perustuu anaerobisissa olosuhteissa toimiviin mikrobeihin. Kun mikrobit hajottavat orgaanista ainesta, ne tuottavat vetyä ja hiilidioksidia. Tämä on kestävämpi ja taloudellisempi vaihtoehto verrattuna sähkökemialliseen vedyn tuotantoon, koska se vaatii paljon vähemmän energiaa.

  1. Biovedyn tuotanto pimeäfermentoinnilla


Cluster Talk

Oheisella videolla kerrotaan Pohjois-Savon bio- ja kiertotalouden ekosysteemistä ja sen toiminnasta. Video on myös osana EU Cluster Talks -sarjaa.